Gotujemy niestandardowo - międzypokoleniowe warsztaty kulinarne

20.10.2016, 16:00-19:00

Jesień nie musi być ponura. Kolorów i ciepła może nabrać w kuchni.  Walkę z deszczem, przeziębieniem i przygnębieniem  stoczymy więc na międzypokoleniowych warsztatach kulinarnych.  W cyklu Gotujemy niestandardowo pojawią się między innymi  kawior z bakłażana, rozgrzewająca zupa kukurydziana i poprawiająca humor intensywnie czekoladowa tarta.

Seniorze! Zabierz wnuczkę, wnuczka do Krzywego Komina! Będzie smacznie! Pamiętaj! Poinformuj w zgłoszeniu ile osób i w jakim wieku będzie z Tobą. Ilość miejsc ograniczona.

Zapisy:

Warsztat skierowany jest do osób w wieku 55+ oraz ich młodszych towarzyszy 🙂

MENU

Przystawka:

Pasta śniadaniowa z zielonego groszku i fety

Pasta śniadaniowa – kawior z bakłażana

Ekspresowe bułeczki  z ziarnami

Zupa

Jesienna rozgrzewająca zupa z kukurydzy i chilli z chipsami z tortilli

Dania główne

Tarta z szynką parmeńską i szpinakiem na kruchym maślanym cieście

Deser

Tarta czekoladowa z granatem

Owoce z kremowym musem

Warsztaty poprowadzi Sylwia Majcher – dziennikarka i blogerka.

logo (1)

 

Projekt „Laboratorium Designu i Sztuki” jest współfinansowany ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Prowadzący: Sylwia Majcher

Dziennikarka i blogerka. Dzieli się przepisami na kuchniawformie.pl, a dla dzieci na babyfan.pl. Kolekcjonuje książki kucharskie i przepisy z całego świata. Jest absolwentką wielu kursów kulinarnych w Polsce i za granicą oraz studiów podyplomowych związanych z żywnością na warszawskiej SGGW. Mama, której dzieci najbardziej lubią czarne oliwki i hummus. Wolny czas spędza na rowerze, a w nowych miejscach zamiast muzeum odwiedza lokalne targowiska. Gotuje sezonowo, choć lubi smakowe eksperymenty. Najbardziej lubi śniadania, bo one pozytywnie projektują cały dzień.

Cena:

DARMOWE

Ilość miejsc:

20

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE