Kreatywni Kucharze | Kreatywne Ferie w CRZ Krzywy Komin

15.01 - 26.01.2018, 7:30-16:30

Warsztaty kulinarne przeznaczone są dla dzieci w wieku 7-12 lat.

W cyklu spotkań z Gają Kuroń, finalistką 6. edycji programu MasterChef dowiemy się, gdzie każdy prawdziwy kucharz przechowuje swoje największe kulinarne tajemnice, co zjeść na drugie śniadanie, by mieć mnóstwo energii na cały dzień wyzwań oraz jak przygotować własną pizzę w wersji mini. Do wspólnej uczty zaprosimy także tych członków naszych rodzin, których święto już tuż-tuż – specjalnie dla naszych babci i dziadków przygotujemy wyjątkowe słodkości a serdeczne życzenia wypiszemy na własnoręcznie przygotowanych laurkach.

Turnus I – 15-19.01.2018

Turnus II – 22-26.01.2018

Cena regularna to 590 zł. Przy zapisie do 28.12.2017 obowiązuje 10% rabatu!

kucharze

HARMONOGRAM TURNUSU I (15-19.01.2018):

I dzień – Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

II dzień – Poznamy przepisy na bardzo zdrowe i energetyczne drugie śniadania. Dowiemy się, jak przygotować domową granolę, pyszne ciasteczka owsiane i chipsy owocowe. Po takim posiłku nikomu nie będzie brakowało zapału do działania i energii do zabawy!

III dzień – Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję przygotować własną pizzę zupełnie od podstaw. Przygotują ciasto na pizzę i sos pomidorowy, wybiorą ulubione dodatki. Aby ugasić pragnienie przyrządzą zielony koktajl, który nie tylko pysznie smakuje, ale także zapewnia nam ogromną dawkę witamin.

IV dzień – W ten dzień zaczniemy przygotowania do Dnia Babci i Dziadka. Z okazji zbliżającego się święta naszych bliskich, przygotujemy dla nich laurki – wyjątkowe, bo wykonane samodzielnie metodą scrapbookingu i uzupełnione własnoręcznie wypisanymi życzeniami.

V dzień – Dzieci przygotują słodkie upominki w postaci samodzielnie ozdobionych ciasteczek. Następnie pięknie opakują te słodkie upominki, które będą stanowiły doskonałe uzupełnienie kartek z życzeniami, zrobionych poprzedniego dnia. Wszystkie babcie i wszyscy dziadkowie na pewno bardzo ucieszą się z takich prezentów od serca.

 

HARMONOGRAM TURNUSU II (22-26.01.2018):

I dzień – Zadbamy, by dzieci stały się prawdziwymi burgerowymi mistrzami. Nauczymy je, jak zrobić zdrową wersję kanapki, która większości kojarzy się raczej z jedzeniem typu fast food. Danie uzupełnimy smacznymi sosami.

II dzień – Poznamy przepisy na idealne naleśniki i przygotujemy je zarówno na słodko, jak i na słono. Dowiemy się, czym są i skąd pochodzą quesadillas i enchilada, wypróbujemy różne sposoby składania naleśników a na koniec, wraz z prowadzącą, przygotujemy prawdziwe płonące naleśniki na słodko!

III dzień – Po raz kolejny udowodnimy, że zdrowe jedzenie wcale nie jest nudne a kulinarna kreatywność nie zna granic. Pozostając w temacie naleśników, przygotujemy tortille z kurczakiem i poznamy różne techniki krojenia. Dowiemy się, jak łączyć produkty, by wykreować nieoczywiste połączenia smakowe. Zastanowimy się także, ile jest sposobów podania jednego dania i puścimy wodze fantazji podczas pakowania naszych wrapów.

IV dzień – Dzieci nauczą się przyrządzać przekąski idealne na przyjęcia i spotkania z rówieśnikami. Koreczki, malutkie kanapki i bułeczki a także przepyszne desery przygotowane na łyżeczkach – porcja idealna do zjedzenia na jeden raz! Mmm, po tych warsztatach każde Kinder Party będzie dobrym wspomnieniem.

V dzień – warsztat „Mały cukiernik” to kompendium wiedzy na temat ciasta drożdżowego i sposobu wykonania pysznych, słodkich bułeczek z konfiturą. Zajmiemy się także pieczeniem puszystych muffinek oraz późniejszym ich ozdabianiem – do tego celu wykorzystamy owoce, orzechy, kolorowe posypki a nawet jadalne kwiaty!

 

RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO

07:30 – 09:00      zbiórka, zabawy integracyjne, śniadanko /

09:00 – 10:00      zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz. 1.

10:00 -12:00       zajęcia warsztatowe cz.1.

12:00 – 12:30     przerwa w zajęciach, zabawy ruchowe, czas na przekąskę;

12:30 – 14:00     zajęcia warsztatowe cz.2.

14:00 – 14:30     przerwa na posiłek

14:30 – 15:30     zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz.2.

15:30 – 16:00     podwieczorek;

16:00 – 16:30     czas absolutnie freestyle 🙂

Co obejmuje cena?

  • fantastycznych prowadzących i animatorów
  • warsztaty i kreatywne animacje
  • wodę, soki i ciepłe napoje podczas warsztatów
  • wyżywienie.

CENA:

1) 590 zł cena cyklu/turnusu / Przy zapisie rodzeństwa otrzymasz 80 zł rabatu od całości kwoty

2) 125 zł za cały jeden dzień

3) Możesz zapisać swoje dziecko na pojedynczy warsztaty – 59 zł (w tym obiad)

ZAPISY >>> TUTAJ <<<

WYDARZENIE NA FACEBOOKU

Prowadzący: Gaja Kuroń

Jestem studentką dietetyki, a od 5 lat wspomagam firmę mojej mamy, gdzie mogę się realizować jako początkujący dietetyk. Pasję jako kucharz odkryłam 2 lata temu. Jednak gotuję odkąd tylko pamiętam. Pierwszy raz zrobiłam placki, jako malutka dziewczynka wręczając je tacie. Co z tego, że pomyliłam cynamon z kardamonem, mój tester był zachwycony początkami walki z patelnią. Będę to pamiętać do końca życia, ponieważ jako córka Macieja Kuronia, miałam możliwość bycia w kuchni od małego. Dzięki rodzinnym tradycjom, mam podstawy a dzięki braciom nauczyłam się smakować. Krok po kroku, starannie przekazane nauki doprowadziły do tego, że od lat prowadzimy fundację „Kuroniówka” oraz bistra w Warszawie. Sama jestem zwolenniczką zabawy w kuchni, odkrywam nowe smaki poprzez próbowanie i dodawanie rzeczy których nie znam. Mam bzika na punkcie kuchni azjatyckiej. Nie ma dla rzeczy niemożliwych a każde danie to dla mnie wyzwanie. Prywatnie, uwielbiam podróżować, jeździć na nartach, smakować, pływać, chodzić z psami na spacer, oraz spędzać czas z najbliższymi.

Cena:

590 zł 531 zł

do 28.12.2017

Ilość miejsc:

15

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISZ SIĘ

informacja o zapisach
w treści opisu warsztatów