Zapraszamy na kolejną odsłonę warsztatów food design pod okiem Agaty Anioł!
Tym razem rozsmakujemy się w KUCHNI TAJSKIEJ.
Kuchnia tajska kształtowana była przez wieki pod wyraźnym wpływem kuchni chińskiej i indyjskiej, jednak jej oryginalność wynika głównie ze stosowanych przez Tajów własnych składników, wśród których znajdziemy między innymi mleczko kokosowe, trawę cytrynową, świeże liście limonki i imbir. Podczas warsztatów wyczarujemy z nich aromatyczną zupę, słynne na całym świecie dania uliczne, orzeźwiającą sałatkę z pomelo i klasyczny tajski deser.
Doświadczeniem podzieli się Agata Anioł, czyli pasjonatka gotowania i pieczenia, która w swojej kuchni pilnuje, aby potrawy były smaczne, a zarazem zdrowe. Inspiracji poszukuje w ukochanych podróżach. Od sześciu lat jest autorką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, a w CRZ Krzywy Komin zagościła po raz pierwszy na warsztatach kuchni włoskiej.
ZAPISY <<<<<KLIKNIJ TUTAJ>>>>>
Zapraszamy was na wyprawę do Tajlandii by spróbować smaków wschodu!
CO W MENU?
Do zobaczenia!
Pasjonatka gotowania i pieczenia. W swojej kuchni pilnuje, aby potrawy były smaczne a także zdrowe. Jest miłośniczką podróży, które nieustannie są dla niej źródłem inspiracji. Od sześciu lat jest autorka bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, jest też wieloletnim członkiem Slow Food Youth Wrocław. Agata jest autorką wielu przepisów nagrodzonych m.in. przez magazyn Kuchnia i KUKBUK. W czerwcu 2016 spełniła swoje marzenie otwierając restaurację Brylantowa 16, słynącą z ręcznie robionych makaronów. Teraz pracuje nad kolejnymi projektami.