Z Matteo Brunettim, najprzystojniejszym uczestnikiem 6. edycji „MasterChefa” rozsmakujemy się w KUCHNI WŁOSKIEJ, przez wielu uznawanej za najlepszą kuchnię na świecie. Ze składników najwyższej jakości wyczarujemy doskonałe przystawki, aromatyczne dania główne, a także klasyczny deser. Odkryjemy najlepsze połączenia włoskich smaków, które wywołają kulinarny zachwyt. Nauczymy się sposobów obróbki poszczególnych składników, a także zrobimy własny makaron od podstaw.
Z warsztatów z Matteo uczestnicy nauczycie się, jak teoretycznie i praktycznie przygotować makaron, w wersji ugotowanej, jak i suchej, którą po warsztatach można zabrać do domu.
Poznacie typy makaronów i ich zastosowanie.
Kolejnym krokiem będzie nauka risotto, bez popełniania błędów. Do risotto zostanie zrobiony Bisque, czyli bulion z krewetek, bardzo ważny skłaie.dnik.
A na deser prawdziwe tiramisù, zgodnie z włoską procedurą i tajnikami, które mogą być złamane lub nie.
Gościem Matteo będzie Natalia Gmyrek – finalistka 6. edycji „MasterChefa” 🙂