Warsztaty przeznaczone dla dzieci od 6 do 13 lat.
Przygody Małych Kucharzy to cykl zimowych warsztatów kulinarnych, składający się z 5 wyjątkowych spotkań i wycieczek. Sprawę potraktujemy całościowo i poważnie – dzieci poznają nie tylko czarodziejski świat różnorodnych smaków! Po garść inspiracji wybierzemy się na wycieczkę do profesjonalnej restauracji. Przygotujemy również magiczny PRZEPIŚNIK – prawdziwą księgę tajemnic każdego kucharza!
Warsztaty kulinarne w Krzywym Kominie to seria zajęć zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo, podczas których dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. W tym świecie rządzą dzieci, które na tydzień wcielą się w role szefów kuchni.
Link do zapisów: TUTAJ!
HARMONOGRAM – TURNUS I I 04.02-08.02.2019
PONIEDZIAŁEK. Magiczny przepiśnik
Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.
WTOREK. Wycieczka do restauracji YEMSETU.
Na wycieczkę wyruszamy z budynku CRZ Krzywy Komin. Prosimy o przyprowadzenie dzieci najpóźniej do godziny 8.15:) Zajęcia w restauracji zaczynamy o godz. 9.00.
ŚRODA. Makaron z warzywami + domowa galaretka pomarańczowa
Trzeci dzień kulinarnych zmagań to czas na pyszny makaron z mnóstwem warzyw. Przygotujemy sos na bazie pomidorów, kolorowej papryki, bakłażana, cukinii oraz świeżych ziół. Poznamy także przepis na domową galaretkę pomarańczową.
CZWARTEK. Naleśniki + pieczone jabłko z lodami
Tego dnia poznamy przepis na idealne naleśniki. Przygotujemy je na różne sposoby – z waniliowym twarożkiem, dżemem truskawkowy czy nutellą z bananami. Kulinarne zmagania zakończymy pieczonym jabłkiem z gałką orzeźwiających lodów.
PIĄTEK
Stripsy z kurczaka i frytki batatowe + jogurtowe parfait
Kolejny raz udowodnimy, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne. Daniem głównym tego dnia będą pieczone stripsy z kurczaka oraz zadziwiająco słodkie frytki z batatów. Na deser wyczarujemy lekkie jogurtowe parfait z owocami i granolą.
CENA:
1) 590 zł cena cyklu/turnusu. Przy zapisie rodzeństwa otrzymasz 80 zł rabatu od całości kwoty. *
Atrakcyjna cena do 31 grudnia! – 10% -531 zł !!!!
*Promocje nie łączą się!
2) 125 zł za cały jeden dzień
3) Możesz zapisać swoje dziecko na pojedynczy warsztaty – 59 zł (+ możliwość wykupienia posiłku 12 zł)
4) Godziny w jakich Twoje dziecko będzie z nami ustalasz Ty!
CO OBEJMUJE CENA?
RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO
07:30 – 09:00 zbiórka, zabawy integracyjne, śniadanko
09:00 – 10:00 zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz. 1
10:00 -12:00 zajęcia warsztatowe cz.1
12:00 – 12:30 przerwa w zajęciach, zabawy ruchowe, czas na przekąskę
12:30 – 14:00 zajęcia warsztatowe cz.2
14:00 – 14:30 przerwa na posiłek
14:30 – 15:30 zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz.2
15:30 – 16:00 podwieczorek
16:00 – 16:30 czas absolutnie freestyle
Finalistka VI edycji programu MasterChef, pasjonatka cukiernictwa, matka, żona, chustoświrka, absolwentka Comminication Design na Uniwersytecie Wrocławskim, współtwórca marki biżuteryjnej, propagatorka rodzicielstwa bliskości i zdrowego stylu życia. Autorka serii przepisów kulinarnych do światowego projektu pracy nad ciałem i zdrowiem.