PRZYGODY MAŁEGO KUCHARZA |DRUGI TURNUS|

04.02 - 08.02.2019, 7:30-16:30

Warsztaty przeznaczone dla dzieci od 6 do 13 lat.

Przygody Małych Kucharzy to cykl zimowych warsztatów kulinarnych, składający się z 5 wyjątkowych spotkań i wycieczek. Sprawę potraktujemy całościowo i poważnie – dzieci poznają nie tylko czarodziejski świat różnorodnych smaków! Po garść inspiracji wybierzemy się na wycieczkę do profesjonalnej restauracji. Przygotujemy również magiczny PRZEPIŚNIK – prawdziwą księgę tajemnic każdego kucharza!

Warsztaty kulinarne w Krzywym Kominie to seria zajęć zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo, podczas których dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. W tym świecie rządzą dzieci, które na tydzień wcielą się w role szefów kuchni.

Link do zapisów: TUTAJ!

IMG_6210

HARMONOGRAM – TURNUS I I     04.02-08.02.2019 

PONIEDZIAŁEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

WTOREK. Wycieczka do restauracji YEMSETU.

Na wycieczkę wyruszamy z budynku CRZ Krzywy Komin. Prosimy o przyprowadzenie dzieci najpóźniej do godziny 8.15:) Zajęcia w restauracji zaczynamy o godz. 9.00.

ŚRODA. Makaron z warzywami + domowa galaretka pomarańczowa

Trzeci dzień kulinarnych zmagań to czas na pyszny makaron z mnóstwem warzyw. Przygotujemy sos na bazie pomidorów, kolorowej papryki, bakłażana, cukinii oraz świeżych ziół. Poznamy także przepis na domową galaretkę pomarańczową.

CZWARTEK. Naleśniki + pieczone jabłko z lodami

Tego dnia poznamy przepis na idealne naleśniki. Przygotujemy je na różne sposoby – z waniliowym twarożkiem, dżemem truskawkowy czy nutellą z bananami. Kulinarne zmagania zakończymy pieczonym jabłkiem z gałką orzeźwiających lodów.

PIĄTEK

Stripsy z kurczaka i frytki batatowe + jogurtowe parfait

Kolejny raz udowodnimy, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne. Daniem głównym tego dnia będą pieczone stripsy z kurczaka oraz zadziwiająco słodkie frytki z batatów. Na deser wyczarujemy lekkie jogurtowe parfait z owocami i granolą.

1

 

2

CENA:

1) 590 zł cena cyklu/turnusu. Przy zapisie rodzeństwa otrzymasz 80 zł rabatu od całości kwoty. *

Atrakcyjna cena do 31 grudnia! – 10% -531 zł !!!!

*Promocje nie łączą się!

2) 125 zł za cały jeden dzień

3) Możesz zapisać swoje dziecko na pojedynczy warsztaty – 59 zł (+ możliwość wykupienia posiłku 12 zł)

4) Godziny w jakich Twoje dziecko będzie z nami ustalasz Ty!

CO OBEJMUJE CENA?

  • fantastycznych prowadzących i animatorów
  • warsztaty i kreatywne animacje
  • wodę, soki i ciepłe napoje podczas warsztatów
  • wyżywienie

RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO

07:30 – 09:00      zbiórka, zabawy integracyjne, śniadanko

09:00 – 10:00      zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz. 1

10:00 -12:00       zajęcia warsztatowe cz.1

12:00 – 12:30     przerwa w zajęciach, zabawy ruchowe, czas na przekąskę

12:30 – 14:00     zajęcia warsztatowe cz.2

14:00 – 14:30     przerwa na posiłek

14:30 – 15:30     zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz.2

15:30 – 16:00     podwieczorek

16:00 – 16:30     czas absolutnie freestyle :)

 

REGULAMIN „ZIMOWE FERIE” W CRZ KRZYWY KOMIN [POBIERZ]

Prowadzący: Natalia Gmyrek

Finalistka VI edycji programu MasterChef, pasjonatka cukiernictwa, matka, żona, chustoświrka, absolwentka Comminication Design na Uniwersytecie Wrocławskim, współtwórca marki biżuteryjnej, propagatorka rodzicielstwa bliskości i zdrowego stylu życia. Autorka serii przepisów kulinarnych do światowego projektu pracy nad ciałem i zdrowiem.

Cena:

590 zł

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE