Słodkie co nieco dla Św. Mikołaja - rodzinne warsztaty cukiernicze!

17.12.2016, 15.00-18.00

Tym razem dziecięca kuchnia Laboratorium Designu i Sztuki serwuje ciasteczka kruche, z czekoladą, malinami, aromatyczne korzenne, cytrynowe, piernikowe babeczki. Weźcie udział w bezpłatnych warsztatach kulinarnych i przygotujecie z nami małe, słodkie co nieco dla Św. Mikołaja lub dla bliskich pod choinkę. Do wspólnego rodzinnego pieczenia zapraszamy dzieciaki wraz z rodzeństwem, rodzicami lub dziadkami. Ilość miejsc ograniczona, koniecznie zatem zgłoście kto z Wami będzie!

ZAPISY POPRZEZ FORMULARZ >>>>>>>>>>>>>> TUTAJ <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Na naszej tablicy przepisów znajda się, m.in.

Ciasteczka dla Mikołaja

  • kruche cytrynowe choinki
  • podwójnie czekoladowe ciasteczka
  • ciateczka orzechowe z dżemem malinowym
  • miodowo korzenne ciasteczka z napisami

Smaczne prezenty pod choinkę

  • trufle z kaszy jaglanej w płatkach migdałowych
  • trufle czekoladowe
  • czekoladki z lemon curd
  • babeczki piernikowe z kremem cynamonowym lub lukrem i gwiazdkami

Dla każdego dziecka rozgrzewająca gorąca czekolada gratis!

P.S. Ilość miejsc ograniczona, koniecznie zatem zgłoście kto z Wami będzie! Team rodzinny 1 dorosły + dziecko  lub dzieci   

Trzecia edycja projektu “Laboratorium Designu i Sztuki” jest współfinansowana  ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

————————————————————————————————————————

Zapraszamy Was także na wystawę podsumowującą 3. edycję Laboratorium Designu i Sztuki, która potrwa w CRZ Krzywy Komin do 31 grudnia 2016. Zobaczcie fantastyczne prace uczestników warsztatów fotograficznych, renowacji mebla, tapicerskich, krawieckich, rysunku modowego, haftu i koronki, dokumentację z warsztatów projektowych, kulinarnych, międzypkoleniowych    

 

Prowadzący: Sylwia Majcher

Dziennikarka i blogerka. Dzieli się przepisami na kuchniawformie.pl, a dla dzieci na babyfan.pl. Kolekcjonuje książki kucharskie i przepisy z całego świata. Jest absolwentką wielu kursów kulinarnych w Polsce i za granicą oraz studiów podyplomowych związanych z żywnością na warszawskiej SGGW. Mama, której dzieci najbardziej lubią czarne oliwki i hummus. Wolny czas spędza na rowerze, a w nowych miejscach zamiast muzeum odwiedza lokalne targowiska. Gotuje sezonowo, choć lubi smakowe eksperymenty. Najbardziej lubi śniadania, bo one pozytywnie projektują cały dzień.

Cena:

DARMOWE

Ilość miejsc:

20

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin, ul. Dubois /5a, wrocław

ZAPISY ZAMKNIĘTE